Salesforce Interview Questions Part 18

Part 1 (1-15) - Part 2 (16 -30) - Part 3 (31 -45) - Part 4 (46 -55) - Part 5 (56 -66) - Part 6 (67 - 78) - Part 7 (79 - 90) - Part 8 (91 - 100) - Part 9 (101- 111) - Part 10 (112 - 120) -          Part 11 (121 - 130) - Part 12 (131 - 137) - Part 13(138 - 145) - Part 14 (146 - 152) -          Part 15 ( 153 - 159) - Part 16 ( 160 - 168)    Part 17 (169 - 177   Part 18(178 - 187)  Part 19 (188 - 201)


179. Can you use a single permission Set for multiple users?
Ans - Yes, this can be done. Permission set once created can be added to multiple users in the related list of user detail page or at once for multiple users through Set up.

180. Can analytical snapshot continue working properly if the running user is inactivated?
Ans - No, the snapshot will fail if the running is inactive.


181.Can you import User data through import wizard?
Ans - No this cannot be done.

182. Can you import Custom objects data through import wizard?
Ans - Yes, custom object data can be imported by import wizard.


183. If you have a custom object acting as detail to a master-detail relationship (standard object), what will be its organization-wide default set to?
Ans - The OWD for detail object will always be 'Controlled by Parent' and this cannot edited.

184. In the salesforce MVC architecture where will you categorize standard or custom objects?
Ans - Standard or custom objects fall under model layer of salesforce MVC.


185. View or Edit permission on document, report, or dashboard depends on whether the user has access to folder in which they are stored, TRUE or FALSE?
Ans - Yes this is TRUE.

186. What are the different types of groups that you can create in salesforce?
Ans - Two types of groups can be created in salesforce 1. Public Group and 2. Personal Group

187. What is the use of permission sets?
Ans- Permission sets can be used to extend a user's functional access without changing the assigned profile.


Part 1 (1-15) - Part 2 (16 -30) - Part 3 (31 -45) - Part 4 (46 -55) - Part 5 (56 -66) - Part 6 (67 - 78) - Part 7 (79 - 90) - Part 8 (91 - 100) - Part 9 (101- 111) - Part 10 (112 - 120) -          Part 11 (121 - 130) - Part 12 (131 - 137) - Part 13(138 - 145) - Part 14 (146 - 152) -          Part 15 ( 153 - 159) - Part 16 ( 160 - 168)    Part 17 (169 - 177   Part 18(178 - 187) Part 19 (188 - 201)
 

salesforce interview questions and answers 17

Part 1 (1-15) - Part 2 (16 -30) - Part 3 (31 -45) - Part 4 (46 -55) - Part 5 (56 -66) - Part 6 (67 - 78) - Part 7 (79 - 90) - Part 8 (91 - 100) - Part 9 (101- 111) - Part 10 (112 - 120) - Part 11 (121 - 130) - Part 12 (131 - 137) - Part 13(138 - 145) - Part 14 (146 - 152) - Part 15 ( 153 - 159) - Part 16 ( 160 - 168)    Part 17( 169 - 177)  Part 18(178 - 187) Part 19 (188 - 201)

169. Max how many records can be retrieved by a SOQL query?
Ans - As of today SOQL query can retrieve you upto 50,000 records

170. Max How many batch apex jobs can be concurrently in active or queued up status?
Ans- There can only be 5 batch apex concurrently in active state/Queued as of today.


171.What is the Default timeout of callouts (HTTP requests) in a transaction?
Ans - Default timeout for callouts is 10 seconds

172. When a sandbox is refreshed does the organisation ID of that sandbox remain same?
Ans - No, the organisation id changes every time the sandbox is refreshed.


173.Given a salesforce record id how can you identify the object from the 18 digit id?
Ans - First 3 characters signify the object and all the records of that object will always start with those 3 characters. For ex. account records start with 001

174.  In analytical snapshots, can the target object have trigger?
Ans - If the target object has trigger on it, the analytical snapshot will fail.


175. What are the different custom tabs that can be created in salesforce?
Ans - Three types of tabs can be created 1. Custom object tab, 2. Visualforce Tab and 3. Web Tab


176. When writing a sharing rule, whome can you can you share the records?
Ans - Records can be shared to Roles,Roles and Subordinates and Public groups.


177. Can you have assignment rules on custom objects?
Ans - No, custom objects do not have assignment rules

Part 1 (1-15) - Part 2 (16 -30) - Part 3 (31 -45) - Part 4 (46 -55) - Part 5 (56 -66) - Part 6 (67 - 78) - Part 7 (79 - 90) - Part 8 (91 - 100) - Part 9 (101- 111) - Part 10 (112 - 120) - Part 11 (121 - 130) - Part 12 (131 - 137) - Part 13(138 - 145) - Part 14 (146 - 152) - Part 15 ( 153 - 159) - Part 16 ( 160 - 168)    Part 17( 169 - 177)  Part 18(178 - 187) Part 19 (188 - 201)