salesforce interview questions and answers 5

Part 1 (1-15) - Part 2 (16 -30) - Part 3 (31 -45) - Part 4 (46 -55) - Part 5 (56 -66) - Part 6 (67 - 78) - Part 7 (79 - 90) - Part 8 (91 - 100) - Part 9 (101- 111) - Part 10 (112 - 120) - Part 11 (121 - 130) - Part 12 (131 - 137) - Part 13(138 - 145) - Part 14 (146 - 152) - Part 15 ( 153 - 159) - Part 16( 160 - 168) Part 19 (188 - 201)
56. What is sosl?
Ans: select query that can return records of multiple objects as list of lists
57. How many records a select query soql can return?
Ans: as of now the limit is 50000
58. What is the full form of AJAX?
Ans: it stands for assynchronous java and XML
59. Why do we need to write test classes?
Ans: Salesforce does not allow deployment in production if the test coverage is less than 75%
60.How can you show a custom error message in trigger?
Ans: This can be done using addError() method in trigger
61. What is the use of future annotation?
Ans: Future method starts execution when Salesforce has resources available.That is for asynchronous execution.
62. How to identify if a class is a test class?
Ans: test class always begins with @isTest
63. How to convert a blob variable into a string?
Ans Use toString to convert blob into string
64. what are the different methods of batch apex class?
Ans: start method, execute method and finish method
65.What is' with sharing' in apex class code?
Ans: When you use 'with sharing', user's permissions and field-level security are respected. In case of 'without sharing' code runs in system mode.
66. How many records can a sosl return ?
Ans: It can return 2000 records as of now as per governers limit
Part 1 (1-15) - Part 2 (16 -30) - Part 3 (31 -45) - Part 4 (46 -55) - Part 5 (56 -66) - Part 6 (67 - 78) - Part 7 (79 - 90) - Part 8 (91 - 100) - Part 9 (101- 111) - Part 10 (112 - 120) - Part 11 (121 - 130) - Part 12 (131 - 137) - Part 13(138 - 145) - Part 14 (146 - 152) - Part 15 ( 153 - 159) - Part 16( 160 - 168) Part 19 (188 - 201)

1 comment:

  1. Nowadays, most of the businesses rely on cloud based CRM tool to power their business process. They want to access the business from anywhere and anytime. In such scenarios, salesforce CRM will ensure massive advantage to the business owners. Cloud Computing Training in Chennai | Cloud Computing Courses

    ReplyDelete