salesforce interview questions and answers 17

Part 1 (1-15) - Part 2 (16 -30) - Part 3 (31 -45) - Part 4 (46 -55) - Part 5 (56 -66) - Part 6 (67 - 78) - Part 7 (79 - 90) - Part 8 (91 - 100) - Part 9 (101- 111) - Part 10 (112 - 120) - Part 11 (121 - 130) - Part 12 (131 - 137) - Part 13(138 - 145) - Part 14 (146 - 152) - Part 15 ( 153 - 159) - Part 16 ( 160 - 168)    Part 17( 169 - 177)  Part 18(178 - 187) Part 19 (188 - 201)

169. Max how many records can be retrieved by a SOQL query?
Ans - As of today SOQL query can retrieve you upto 50,000 records

170. Max How many batch apex jobs can be concurrently in active or queued up status?
Ans- There can only be 5 batch apex concurrently in active state/Queued as of today.


171.What is the Default timeout of callouts (HTTP requests) in a transaction?
Ans - Default timeout for callouts is 10 seconds

172. When a sandbox is refreshed does the organisation ID of that sandbox remain same?
Ans - No, the organisation id changes every time the sandbox is refreshed.


173.Given a salesforce record id how can you identify the object from the 18 digit id?
Ans - First 3 characters signify the object and all the records of that object will always start with those 3 characters. For ex. account records start with 001

174.  In analytical snapshots, can the target object have trigger?
Ans - If the target object has trigger on it, the analytical snapshot will fail.


175. What are the different custom tabs that can be created in salesforce?
Ans - Three types of tabs can be created 1. Custom object tab, 2. Visualforce Tab and 3. Web Tab


176. When writing a sharing rule, whome can you can you share the records?
Ans - Records can be shared to Roles,Roles and Subordinates and Public groups.


177. Can you have assignment rules on custom objects?
Ans - No, custom objects do not have assignment rules

Part 1 (1-15) - Part 2 (16 -30) - Part 3 (31 -45) - Part 4 (46 -55) - Part 5 (56 -66) - Part 6 (67 - 78) - Part 7 (79 - 90) - Part 8 (91 - 100) - Part 9 (101- 111) - Part 10 (112 - 120) - Part 11 (121 - 130) - Part 12 (131 - 137) - Part 13(138 - 145) - Part 14 (146 - 152) - Part 15 ( 153 - 159) - Part 16 ( 160 - 168)    Part 17( 169 - 177)  Part 18(178 - 187) Part 19 (188 - 201)

No comments:

Post a Comment