Salesforce Interview Questions part 16

Part 1 (1-15) - Part 2 (16 -30) - Part 3 (31 -45) - Part 4 (46 -55) - Part 5 (56 -66) - Part 6 (67 - 78) - Part 7 (79 - 90) - Part 8 (91 - 100) - Part 9 (101- 111) - Part 10 (112 - 120) -          Part 11 (121 - 130) - Part 12 (131 - 137) - Part 13(138 - 145) - Part 14 (146 - 152) -          Part 15 ( 153 - 159) - Part 16 ( 160 - 168)    Part 17 (169 - 177)  Part 18(178 - 187)  Part 19 (188 - 201)

160.  Can you set default access in Organization wide default for detail objects (detail object in case of master detail relationship)?
Ans - No, Detail object will always have default access as 'Controlled by Parent' and it cannot be changed.

161. Can you create sharing rules for detail objects?
Ans - No, this cannot be done.


162. Can standard object appear as detail object?
Ans - No, you cannot have standard object as detail object in case of master detail relationship.

163. What are the differences between list and set?
Ans- 1. Set stores only unique elements while list can store duplicates elements
         2. elements stored in list are ordered while those stored in set are unordered.


164. What various default accesses are available in OWD?
Ans - Private, Public Read only, Public read write, Public read write transfer, controlled by parent, Public full access

165. What are the different types of reports in salesforce?
Ans - tabular,summary,matrix and joined


166. Can a user not have a role?
Ans - Yes, this is possible, Role is not mandatory for user.

167. Can a user not have a profile?
Ans - No, a user should always have a profile. Profile is mandatory unlike role.


168. How many custom fields can be created on a object?
Ans -   Initial limit is of 500 fields and if needed this can be extended to 800 by raising a case with salesforce.

Part 1 (1-15) - Part 2 (16 -30) - Part 3 (31 -45) - Part 4 (46 -55) - Part 5 (56 -66) - Part 6 (67 - 78) - Part 7 (79 - 90) - Part 8 (91 - 100) - Part 9 (101- 111) - Part 10 (112 - 120) -          Part 11 (121 - 130) - Part 12 (131 - 137) - Part 13(138 - 145) - Part 14 (146 - 152) -          Part 15 ( 153 - 159) - Part 16 ( 160 - 168)    Part 17 (169 - 177)  Part 18(178 - 187)  Part 19 (188 - 201) 

5 comments: