salesforce interview questions and answers 10

Part 1 (1-15) - Part 2 (16 -30) - Part 3 (31 -45) - Part 4 (46 -55) - Part 5 (56 -66) - Part 6 (67 - 78) - Part 7 (79 - 90) - Part 8 (91 - 100) - Part 9 (101- 111) - Part 10 (112 - 120) - Part 11 (121 - 130) - Part 12 (131 - 137) - Part 13(138 - 145) - Part 14 (146 - 152) - Part 15 ( 153 - 159) - Part 16 ( 160 - 168) Part 19 (188 - 201)

112. Ho can you place an entire visualforce page in a different visualforce page?
Ans - This can be done using include attribute.

113. How can you hard delete records in apex?
Ans - use emptyrecyclebin method as below
    ex-  delete myAccList;
         DataBase.emptyRecycleBin(myAccList);


114. What all data types can a set store?
Ans - A set can store all primitive data types and sObjects but not collections.

115. What is the use of offset keyword in a soql query?
Ans - Using offset keyword return the records starting from desired location in the list. For example if we specify offset 8 then all the records starting from location 9 onwards would be returned.


116. How can you display an image as an field in a detail page of record?
Ans - This can be done using IMAGE function. A url of the image stored in document should be given in image function

117. When a lead is converted into account/contact will the trigger on account/contact fire?
Ans - In set up we can enable or disable whether triggers should run on conversion.


118. What happens to contacts when an account is deleted?
Ans - When an account is deleted all the contacts under it gets deleted.

119. What is an sObject type?
Ans - sObject refers to any object that can be stored i force.com platform database. ex. sObject s = new contact()


120. How many elements can be stored with in a collection(list,set,map)?
Ans - There is no limit on the number of elements that can be stored in a collection. However, we need to consider the heap size limit.


Part 1 (1-15) - Part 2 (16 -30) - Part 3 (31 -45) - Part 4 (46 -55) - Part 5 (56 -66) - Part 6 (67 - 78) - Part 7 (79 - 90) - Part 8 (91 - 100) - Part 9 (101- 111) - Part 10 (112 - 120) - Part 11 (121 - 130) - Part 12 (131 - 137) - Part 13(138 - 145) - Part 14 (146 - 152) - Part 15 ( 153 - 159)- Part 16 ( 160 - 168) Part 19 (188 - 201)

1 comment:

  1. 114. Set elements can be of any data type—primitive types, collections, sObjects, user-defined types, and built-in Apex types

    ReplyDelete