salesfore interview questions and answers 8

Part 1 (1-15) - Part 2 (16 -30) - Part 3 (31 -45) - Part 4 (46 -55) - Part 5 (56 -66) - Part 6 (67 - 78) - Part 7 (79 - 90) - Part 8 (91 - 100) - Part 9 (101- 111) - Part 10 (112 - 120) - Part 11 (121 - 130) - Part 12 (131 - 137) - Part 13(138 - 145) - Part 14 (146 - 152) - Part 15 ( 153 - 159) - Part 16 ( 160 - 168) Part 19 (188 - 201)

91. Can you edit a apex trigger/apex class in production environment ?
Ans: No apex trigger /class cannot be edited in production.
92. Can you edit a visualforce apge in production environment ?
Ans: Yes this can be done.
93.How can you deliver a visualforce page in excel form ?
Ans: use contentType="application/vnd.ms-excel#Contacts.xls" in page component of visualforce page
94. What is trigger.new?
Ans: It is a list of records in current context in a trigger.
95. What does it mean when you get the error "too many soql queries 101 salesforce"
Ans: It means you are hitting the limit of 100 soql queries as per governers limit
96. How can you create a input field for date on a visualforce page ?
Ans: To create a input date field on vf page you will have to bind it with a existing date field on any object.
97. How can you convert a text to upper string ?
Ans: stringname.toUppercase();
98. How can you convert a integer into a string ?
Ans: string.valueof(integerName);
99. What are the different types of email templates that can be created in salesforce?
Ans: Test, HTML (using Letterhead), Custom (without using Letterhead) and Visualforce.
100. How can you display different picklist values for picklist fields in different page layouts?
Ans: This can be done using record types.
Part 1 (1-15) - Part 2 (16 -30) - Part 3 (31 -45) - Part 4 (46 -55) - Part 5 (56 -66) - Part 6 (67 - 78) - Part 7 (79 - 90) - Part 8 (91 - 100) - Part 9 (101- 111) - Part 10 (112 - 120) - Part 11 (121 - 130) - Part 12 (131 - 137) - Part 13(138 - 145) - Part 14 (146 - 152) - Part 15 ( 153 - 159)- Part 16 ( 160 - 168) Part 19 (188 - 201)

No comments:

Post a Comment