salesforce interview questions and answers 6

Part 1 (1-15) - Part 2 (16 -30) - Part 3 (31 -45) - Part 4 (46 -55) - Part 5 (56 -66) - Part 6 (67 - 78) - Part 7 (79 - 90) - Part 8 (91 - 100) - Part 9 (101- 111) - Part 10 (112 - 120) - Part 11 (121 - 130) - Part 12 (131 - 137) - Part 13(138 - 145) - Part 14 (146 - 152) - Part 15 ( 153 - 159)- Part 16 ( 160 - 168) Part 19 (188 - 201)
67. Can you use dml statement in visualforce compoenent controller ?
Ans: To use dml in visualforce component you have to declare allowdml=true in visualforce component otherwise you will get an exception
      "DML is currently not allowed"
68. Can you write sosl in trigger>?
Ans: Earlier this was not allowed but now sosl are allowed in triggers.
69. Which are the different access modifiers in apex?
Ans: 1. Private 2. Public 3. Protected 4.Global are the four access modifiers allowed in apex
70. Can you change the master of a detail record in salesforce ?
Ans. Yes provided you have ticked marked "Allow reparenting" in field setting otherwise the field is read only and master cannot be changed.
71. How can you lock records in apex?
Ans: use For update in query to lock the record. For example: [select id,name from contact limit 10 For update];
72. IS there any limit on the number of items that can be stored in apex collections?
Ans: There is ni such limit but we need to consider heap size limit 6mb (6 MB as of now)
73. How can you monitor future actions of time based workflow?
Ans: setup --> administration set up --> monitoring --> time based workflow
74. What is visaulforce component ?
Ans: It is a piece of code that can be reused. It can be encapsulated in other visualforce pages.
75. Ho can you display the status of an AJAX update request in a visualforce page ?
Ans: To display AJAX request status we can use <apex:actionstatus> component.
76. How can you access custom label in apex:
Ans: Example --> string custLabelstr = System.Label.LabelNamehere
77.How can you get all the keys of a map variable ?
Ans: USe method keyset() for this
     Example = Set<id> idSet = mapname.keyset();
78. How can you compare values of a picklist field in validation rule?
Ans : for comparing picklist value use ispickval
      ISPICKVAL(picklist_field, text_to_compare)
Part 1 (1-15) - Part 2 (16 -30) - Part 3 (31 -45) - Part 4 (46 -55) - Part 5 (56 -66) - Part 6 (67 - 78) - Part 7 (79 - 90) - Part 8 (91 - 100) - Part 9 (101- 111) - Part 10 (112 - 120) - Part 11 (121 - 130) - Part 12 (131 - 137) - Part 13(138 - 145) - Part 14 (146 - 152) - Part 15 ( 153 - 159)- Part 16 ( 160 - 168) Part 19 (188 - 201)

Salesforce interview question part 2     
salesforce question and answers part 3 
SFDC Question and answers part 4 
salesforce interview question and answer part 5 
salesforce.com interview question and answer pdf part 6 
salesforce interview questions part 7 
interview question and answers salesforce part 8 
salesforce question and answers part 9 
sfdc question and answers part 10 
latest salesforce interview questions with answers part 11 
salesforce interview questions with answers pdf part 12 
question and answers of salesforce interview part 13 
salesforce.com interview questions and answers part 14 
salesforce interview question part 15 

1 comment:

  1. Tks very much for your post.

    Avoid surprises — interviews need preparation. Some questions come up time and time again — usually about you, your experience and the job itself. We've gathered together the most common questions so you can get your preparation off to a flying start.

    You also find all interview questions at link at the end of this post.

    Source: Download Ebook: Ultimate Guide To Job Interview Questions Answers:

    Best rgs

    ReplyDelete