salesforce interview questions and answers 3

Part 1 (1-15) - Part 2 (16 -30) - Part 3 (31 -45) - Part 4 (46 -55) - Part 5 (56 -66) - Part 6 (67 - 78) - Part 7 (79 - 90) - Part 8 (91 - 100) - Part 9 (101- 111) - Part 10 (112 - 120) - Part 11 (121 - 130) - Part 12 (131 - 137) - Part 13(138 - 145) - Part 14 (146 - 152) - Part 15 ( 153 - 159) - Part 16 ( 160 - 168) Part 19 (188 - 201)
31. What is a bucket field in reports?
Ans: This field is used for custom grouping of values in a field. This can be used in summarising the report.
32. What are dynamic dashboards ?
Ans: Dashboards which run for logged in user are dynamic dashboards
33. Can the dynamic dashboards be scheduled?
Ans: No they cannot be scheduled.
34.How can you use custom label; in visualforc page?
Ans: Use this syntex for accessing custom albel in visualforce page - {!$Label.Samplelabel}
35.What are the types of custom settings in salesforce?
Ans: List type and Heirarchy type
36.What are the different types of collections in apex?
Ans: There are three types of collections in apex language
     1. Set
     2. List
     3. Map
37. What are maps in apex?
Ans: Map has keys and values. A key points to a single value. Map can be used to store realationship between two entities. Keys in map are unique. Values can be duplicated.
38. What are the different types of object relations in salesforce ?
Ans: 1. One to many
     2. Many to many
     3. Master detail
39.Can you have roll up summary fields in case of parent child relationship?
Ans: No. These are present only in case of master details relationship.
40. Can you see a lead which is converted in saleforce UI?
Ans: The detail record is not seen. But a page, wherein it shows the links for formed account, contact and opportunity.
41. What is the difference between action function and action support ?
Ans: Action functions can call controller method from java script, action support adds support to other components.
42. What is action poller in visualforce ?
Ans: Action poller sends AJAX request with a specified time interval.
43. What are the different types of reports available in salesforce?
Ans: 1. tabular report
     2. Summary Report
     3. Matrix Report
     4. Joined Report
44. How many active assignments rule can you have in lead/Case?
Ans: You can have only one active assignment rule at a time
45. How do we access static resource in visualforce?
Ans: Use this syntex for accessing static resource {!$Resource.Testresourcename}
Part 1 (1-15) - Part 2 (16 -30) - Part 3 (31 -45) - Part 4 (46 -55) - Part 5 (56 -66) - Part 6 (67 - 78) - Part 7 (79 - 90) - Part 8 (91 - 100) - Part 9 (101- 111) - Part 10 (112 - 120) - Part 11 (121 - 130) - Part 12 (131 - 137) - Part 13(138 - 145) - Part 14 (146 - 152) - Part 15 ( 153 - 159) - Part 16 ( 160 - 168) Part 19 (188 - 201)

1 comment:

  1. Question no 38, In recent interview they told it's wrong, they told there are more than 6 relationships. can you please explain those

    ReplyDelete